Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • Error loading component: com_rereplacer, 1
  • Error loading component: com_glossary, 1
  • Error loading component: com_menus, 1
  • Error loading component: com_glossary, 1
  • Error loading component: com_glossary, 1
  • Error loading component: com_menus, 1
  • Error loading component: com_glossary, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
Proteinele se deosebesc de multe corpuri complexe prin instabilitatea lor față de multitudinea factorilor; substanțele proteice pot servi pentru transformările permanente și legice care constituie prima condiție pentru activitatea vitală.

D. I. Mendeleev (1874)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Termen Definiție
BACĂ

(lat. bacca – fruct – boabă) – fruct cărnos, cu endocarp nesclerificat, cu miez (mezocarp) suculent, în care se găsesc una sau mai multe semințe (tomate, vinete, viță de vie, cartof, agriș, coacăz etc.); la bobul de strugure, întregul pericarp (exo-, mezo- și endocarpul) este cărnos.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): BACA